Binnenstad vol kinderkunst

De eerste etalages zijn ingericht! In een aantal panden in de binnenstad kunt u de kunstwerken bewonderen van basisschoolleerlingen en kinderen uit het AZC Zeist en het AZC Amersfoort.

‘Van binnen moet ik huilen’ is een kunstproject voor kinderen van de Amersfoortse basisscholen en kinderen (en hun ouders) die in de vluchtelingenopvang in de omgeving van Amersfoort verblijven.

Bij de Waterlijn in de Krommestraat zijn unieke klompen te zien; kinderen van de Wiekslag hebben klompen beschilderd en iets van hun land van herkomst toegevoegd.
In het pand op de hoek Langestraat-Hof vindt u het werk van de gastkunstenaars. Ook ziet u hier het huizenproject van de kinderen van de Johannes Calvijnschool: huizen van leem en een flatgebouw van dozen.
In de etalage van Speelboek in de Krommestraat hangen de dromen van de kinderen uit het AZC in Zeist, op wolken afgebeeld.
In winkels op de Kamp hangen de schilderingen van het project ‘Dit was mijn huis’.
Bij museum Flehite ziet u boten in zakjes als symbool voor de gevaarlijke overtocht. Deze boten zijn gemaakt door kinderen van de Wiekslag.
Bij Galerie Archipel (Weverssingel 37) vliegen de vlinders van kunstenaar Dilvin Shengali.

Bootjes bij de Waterlijn Het huizenproject Dromen in wolkenDit was mijn huis Bootjes bij Flehite De vlinders van Dilvin Shengali

Het kinderkunstproject ‘Van binnen moet ik huilen’ is een initiatief van de Amersfoortse kunstenares Justia Heijkoop en het BBN (Binnenstad Bewoners Netwerk). Aan het project deden zo’n 100 kinderen mee, een aantal ouders en gastkunstenaars.

Voor meer informatie en een beeldverslag: zie website BBN.
Bron: De Stad Amersfoort, bericht geplaatst op 21 maart 2016.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...