Bouw opvang BW-laan

Bericht geplaatst op 26 juli.

Ondanks de leegloop van noodopvangvoorzieningen voor vluchtelingen elders in het land, gaat het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA) door met de bouw van een nieuwe noodopvang aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort.
Naast het huidige asielzoekerscentrum aan de BW-laan verrijst op dit moment een nieuwe tijdelijke opvangvoorziening voor ongeveer driehonderd vluchtelingen. Zij moeten daar vanaf september gehuisvest worden.

Volgens woordvoerder Robert Ploeg van het COA is er geen reden om nu pas op de plaats te maken in Amersfoort. ‘De nieuwe plaatsen blijven gewoon nodig,’ zegt hij. ‘Ondanks het feit dat er nu enkele duizenden bedden leeg zijn. De opvangvoorzieningen waren het afgelopen jaar overvol. We hadden bezettingsgraden van 97 procent. Dat is abnormaal veel. We willen weer terug naar de oude situatie waarin we een bezettingspercentage hebben van rond de 80 of 85 procent. Dan heb je genoeg buffer om een eventuele nieuwe piek in de toestroom van vluchtelingen op te kunnen vangen,’ verduidelijkt Ploeg.

Bron: AD.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...