Huisvesting vergunninghouders loopt achter

Bericht geplaatst op 8 december.

Het lijkt het onwaarschijnlijk dat gemeenten in de regio Amersfoort hun taakstelling voor de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning voor de tweede helft van dit jaar halen. Dat blijkt uit een analyse van COA-cijfers door LocalFocus.

Slechts één van de elf gemeenten in de regio, Scherpenzeel, ligt op schema, blijkt uit een analyse van COA-cijfers door LocalFocus. Bunschoten en Woudenberg hebben nog niet de helft van de doelstelling gerealiseerd. Bij de overige gemeenten is dat minimaal de helft.

Amersfoort (155.000 inwoners) had de opdracht dit jaar 386 statushouders te huisvesten. De stad begon 2016 met een achterstand van 90 en realiseerde tot november 301 plaatsingen. Vorige maand erkende verantwoordelijk wethouder Fleur Imming (PvdA) dat de taakstelling niet zal worden gehaald. Dat zouden er in december 148 moeten zijn.

De mogelijkheden voor huisvesting in Bunschoten, waar deze maand nog 43 vergunninghouders een woning moeten krijgen, zijn uiterst beperkt, reageerde een woordvoerder van de gemeente eerder in deze krant. ‘Bunschoten heeft geen leegstaande school of ziekenhuis voor een tijdelijke oplossing. Er komen ook maar mondjesmaat sociale huurwoningen vrij. De achterstand is onwenselijk. De gemeenteraad praat daarom in december over oplossingen op de korte en lange termijn.’

Bron: AD

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...