Meer vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 17 augustus.

De komende jaren krijgen meer vluchtelingen de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen in Nederland. Twee succesvolle proeven daarmee worden uitgebreid en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt daarvoor een miljoen euro beschikbaar, zo heeft het ministerie zaterdag gemeld. De bedoeling is om vluchtelingen die nog in de opvang verblijven, met en zonder verblijfsstatus, te betrekken bij vrijwilligerswerk in verschillende gemeenten. Bij wijze van proef gebeurde dit al in Nijmegen en Utrecht.

Het komende jaar volgen opvanglocaties in tien andere gemeenten. Over tweeëneenhalf jaar moet dat zijn uitgebreid naar 25 opvanglocaties. Het vrijwilligerswerk bestaat uit activiteiten die een organisatie normaal gesproken onbetaald laat uitvoeren. Het werk mag dus niet in de plaats van een betaalde baan komen. Het gaat om 14.000 klussen.

Asscher zegt dat hij er een groot voorstander van is dat een vluchteling na aankomst in ons land zo snel mogelijk vrijwilligerswerk gaat doen. ‘Zo maakt hij of zij kennis met onze taal, samenleving en manier van werken. Via vrijwilligerswerk kunnen asielzoekers ook een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij. Daarnaast wordt de kans op een betaalde baan groter,’ aldus de minister.

Bron: Parool.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...