Opvangcentrum vluchtelingen naast AZC medio juni in gebruik

Het nieuwe opvangcentrum voor vluchtelingen aan de Barchman Wuytierslaan wordt half juni in gebruik genomen. Dat deelde wethouder Bertien Houwing (D66) gisteravond mee aan de Amersfoortse raadsleden. Naar verwachting zullen op deze plek naast het huidige AZC ongeveer 300 vluchtelingen een plek krijgen.

Enkele weken geleden kondigde Houwing nog aan dat de bouw van het tijdelijke opvangcentrum voor onbepaalde tijd vertraagd was. ‘We gaan nu haast maken met de bestuurs- en beheersovereenkomst,’ zei de wethouder gisteravond. Ze gaat er vanuit dat over enkele weken kan worden begonnen met het plaatsen van de portacabins en de aanleg van de benodigde infrastructuur op het grasveld.

De Hoef
Houwing meldde ook nog dat er een principeovereenkomst is tussen het COA en de eigenaar van het leegstaande kantoorgebouw van Schuitema op De Hoef over de ombouw naar een AZC. Het gaat om een AZC voor maximaal 600 asielzoekers. Om de integratie van de vluchtelingen te bevorderen, wil Amersfoort het westelijk deel van het kantorengebied De Hoef geleidelijk transformeren naar een gebied om te wonen en te werken. Het college heeft zich ook bij de minister aangemeld voor een proef met kleinschalige opvang van statushouders in woningen.

Bron: AD.

Bericht geplaatst op 20 april 2016.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...