Reünie vluchtelingen Anne Annemaschool

Bericht geplaatst op 28 november.

Zaterdag 19 november kwamen vluchtelingen en vrijwilligers van de Anne Annemaschool samen voor een reünie in de Evangelische Hogeschool. Van eind september tot 11 november 2015 waren ruim 100 vluchtelingen eerst een week in de sporthal Schuilenburg en daarna in de Anne Annemaschool. Ruim een jaar later kwamen ze weer bij elkaar om herinneringen op te halen, samen te eten en te dansen.

Burgemeester Bolsius en wethouder Houwing waren ook van de partij. Bolsius sprak hen toe en verwelkomde hen terug in Amersfoort. Een aantal vluchtelingen heeft ondertussen een sociale huurwoning in Amersfoort gekregen en anderen staan op het punt te verhuizen. Enkele vluchtelingen hebben gezinshereniging gehad en kwamen naar de reünie met echtgeno(o)t(e) en kinderen. Bij andere gezinnen is inmiddels een baby geboren, die tijdens het feest van hand tot hand ging.

Veel vrijwilligers hebben nog altijd goed contact met alle vluchtelingen die er een jaar geleden waren, hoewel sommigen al terug zijn gekeerd naar het land van herkomst. Velen wonen nog verspreid over AZC’s in heel het land. Vrijwilligers zijn – naast het onderhouden van de bestaande contacten – nu vooral druk met de verhuizingen naar Amersfoort, het verzamelen van tweedehands meubels, het regelen van de financiën en het introduceren van vluchtelingen bij hun nieuwe buren.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...