Stand van zaken locaties

Bericht geplaatst op 25 mei.

Noodopvang BW-laan
Eind augustus komt er op het veld naast het huidige AZC aan de Barchman Wuytierslaan 53 een tijdelijke opvang voor maximaal 300 vluchtelingen in alle stadia van de procedure. Het Amersfoorts college van B&W heeft hier dinsdag 24 mei 2016 een definitief besluit over genomen.

Op deze locatie kunnen mensen hun eigen potje koken en er is ruimte voor dagbesteding. De vluchtelingen die op deze locatie worden opgevangen zijn al op een van de centrale opvanglocaties (COL) geregistreerd. Het verblijf in de tijdelijke opvang aan de BW-laan is bedoeld om te wachten op een plek in de reguliere opvanglocatie.

Lees website van de gemeente en de Raadsinformatiebrief 24 mei 2016.

Zon & Schild: AMV’s
Momenteel verblijven er nog 6 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s), allen statushouders.

De opvang Zon & Schild wordt nu omgebouwd tot procesopvanglocatie (POL): met ingang van uiterlijk 1 juli zullen hier minderjarige vluchtelingen zonder status worden opgevangen en gehuisvest die nog aan het proces van asielaanvragen moeten beginnen. De meeste vergunninghouders zijn of worden vanaf die tijd (rechtstreeks) opgevangen via Nidos en zo snel mogelijk ondergebracht in kleinschalige opvang.

Het gezondheidscentrum is gereed. De Es en de Linde zijn klaar voor 66 personen. Ook de Yselberch blijft in beeld. Het COA houdt de capaciteit van 120 plekken beschikbaar voor AMV’s. Tegelijkertijd kent Nederland momenteel een unieke lage instroom asielaanvragen als het om AMV’s gaat.

Regulier AZC de Hoef
Omliggende bedrijven en scholen staan positief tegenover de locatie op de Lichtpenweg (de Hoef). Het wordt een ‘kansrijke’ locatie genoemd. Het wordt een AZC+ dat ruimte biedt voor scholing, werk, overige dagbesteding en taallessen terwijl mensen nog in de procedure zitten. Er wordt nog verder overleg gevoerd en men hoopt binnenkort een definitief besluit te nemen.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...