Tegenlicht Meet Up 5 oktober

Bericht geplaatst op 4 oktober.

Woensdag 5 oktober is er bij het Stadslab033 in de Nieuwe Stad een Tegenlicht Meetup. De aflevering van zondag 2 oktober (‘Wij zijn het volk’) ging over vluchtelingen en over verontwaardigde Duitsers die boos zijn op Angela Merkels vluchtelingenbeleid.

Op het grootste plein in de Duitse stad Dresden demonstreren elke maandagavond duizenden boze burgers. Het zijn de aanhangers van de protestbeweging Pegida en de nieuwe politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) die vinden dat Angela Merkel hun belangen negeert. Ze zijn bang voor de komst van vluchtelingen en keren zich tegen de zogenaamde islamisering van Duitsland. ‘Wij zijn het volk’, scanderen zij.
In Duitsland heeft populistisch rechts zich met de nieuwe anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland definitief gemanifesteerd op het politieke speelveld. De partij heeft onlangs bij regionale verkiezingen grote winsten geboekt en vertegenwoordigt boze burgers die zich niet gehoord voelen.

De groeiende aanhang komt voort uit dat deel van het volk dat bang is dat vluchtelingen, aangewakkerd door het beleid van Angela Merkel, naar het welvarende deel van Europa te trekken. Gevreesd wordt dat de wereld die men kent door de komst van de vluchtelingen en de islam voorgoed zal veranderen. De boosheid richt zich op een elite die, met Angela Merkel voorop, niet naar mensen luistert en ingrijpende morele en politieke beslissingen neemt waarvoor een niet gehoorde meerderheid moet opdraaien.

In de Meetup wordt hier met verschillende mensen over nagepraat. Kom je ook?

VPRO Tegenlicht Meet Up: woensdag 5 okt om 19:00 uur bij StadsLab033.

Kijk hier de Tegenlicht-aflevering ‘Wij zijn het volk’ terug.

 
   « Artikelen overzicht

Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018 Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over ...
 

Ondernemerschap, inburgering en vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Bericht geplaatst op 12 september 2018 De komende tijd hoopt Kerk in Actie actief kerkelijke gemeenten te gaan ...
 

Buitenland: Opvang in de regio is niet hetzelfde als opsluiten in de regio

Bericht geplaatst op 12 september 2018 Eind juni lanceerde de Europese Unie ideeën om vluchtelingen voortaan op te ...