De Asielzoekmachine

Bericht geplaatst op 22 augustus.

Hoe werkt ons asielbeleid? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het werkt?

De Asielzoekmachine onderzoekt het Nederlands asielbeleid. Het doel: iedereen – vluchtelingen, burgers, beleidsmakers en critici – mee te laten denken over de vormgeving van het asielbeleid.

Het project bestaat uit een webdocumentaire, een tv- en radiodocumentaire, tentoonstellingen en bijeenkomsten in het hele land. De website geeft ook veel informatie, zie bijvoorbeeld het ABC van de IND.

In april, mei en juni 2016 zijn er tijdens brainstorms, via de website en social media meer dan 100 ideeën verzameld voor een ander asielbeleid. Van concrete, lokale oplossingen tot internationale vergezichten. Tijdens de Slotbijeenkomst op Wereldvluchtelingendag (20 juni 2016) reageerden de belangrijkste spelers uit de asielwereld positief op een aantal van de ideeën.

Denk mee!
Najaar 2016 zal De Asielzoekmachine een aantal ideeën verder uitwerken, in samenwerking met betrokken organisaties, particuliere initiatieven en deelnemers. Heb je suggesties voor welke ideeën uitgewerkt moeten worden, of wil je daaraan meewerken? Laat het weten via redactie@asielzoekmachine.nl

De Asielzoekmachine is een initiatief van journalisten Eefje Blankevoort en Els van Driel.

Bron: De Asielzoekmachine.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...