Binnenstad vol kinderkunst

De eerste etalages zijn ingericht! In een aantal panden in de binnenstad kunt u de kunstwerken bewonderen van basisschoolleerlingen en kinderen uit het AZC Zeist en het AZC Amersfoort.

‘Van binnen moet ik huilen’ is een kunstproject voor kinderen van de Amersfoortse basisscholen en kinderen (en hun ouders) die in de vluchtelingenopvang in de omgeving van Amersfoort verblijven.

Bij de Waterlijn in de Krommestraat zijn unieke klompen te zien; kinderen van de Wiekslag hebben klompen beschilderd en iets van hun land van herkomst toegevoegd.
In het pand op de hoek Langestraat-Hof vindt u het werk van de gastkunstenaars. Ook ziet u hier het huizenproject van de kinderen van de Johannes Calvijnschool: huizen van leem en een flatgebouw van dozen.
In de etalage van Speelboek in de Krommestraat hangen de dromen van de kinderen uit het AZC in Zeist, op wolken afgebeeld.
In winkels op de Kamp hangen de schilderingen van het project ‘Dit was mijn huis’.
Bij museum Flehite ziet u boten in zakjes als symbool voor de gevaarlijke overtocht. Deze boten zijn gemaakt door kinderen van de Wiekslag.
Bij Galerie Archipel (Weverssingel 37) vliegen de vlinders van kunstenaar Dilvin Shengali.

Bootjes bij de Waterlijn Het huizenproject Dromen in wolkenDit was mijn huis Bootjes bij Flehite De vlinders van Dilvin Shengali

Het kinderkunstproject ‘Van binnen moet ik huilen’ is een initiatief van de Amersfoortse kunstenares Justia Heijkoop en het BBN (Binnenstad Bewoners Netwerk). Aan het project deden zo’n 100 kinderen mee, een aantal ouders en gastkunstenaars.

Voor meer informatie en een beeldverslag: zie website BBN.
Bron: De Stad Amersfoort, bericht geplaatst op 21 maart 2016.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...