Conferentie ‘Hoezo gelukszoekers?’

Bericht geplaatst op 4 oktober.

Conferentie Kommak in Amersfoort: Hoezo gelukszoekers?
27 oktober 2016, 15:30 - 18:30 uur
Dierenriem 11, Amersfoort
www.kommak.nl
Aanmelden via info@kommak.nl

De sociaal en maatschappelijke zorginstelling Kommak organiseert op donderdag 27 oktober haar conferentie ‘Hoezo gelukszoekers? Verwachting of verlangen’ ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum met een interessant programma, een prachtige jubileumuitgave en inspirerende sprekers.

Zorginstelling Kommak is gespecialiseerd in specifieke hulpvragen van volwassen en jongere migranten en vluchtelingen. Ze biedt individuele & groepsbegeleiding, dagactiviteiten, woongroepen en jeugdzorg.

De nadruk komt steeds meer te liggen op de zelfredzaamheid en eigen kracht van nieuwe bewoners, het eigen (informele) netwerk (met andere woorden: de dragende samenleving), om ervoor te zorgen dat iedereen mee blijft doen. Deze conferentie heeft als doel om afspraken rondom dit participatieproces concreet te maken.

Voor wie?
De conferentie is bedoeld voor sleutelfiguren, vertegenwoordigers van migrantenzelforganisaties, gemeentebestuurders, gemeenteambtenaren, managers en zorgprofessionals werkzaam bij gemeenten, zorginstellingen, welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen, zorgverzekeraars, wooncorporaties, kenniscentra, patiënten- en cliëntenorganisaties.

Centraal staan de vragen:
Wat werkt en wat levert het op?
Wat is daarvoor nodig van alle betrokken partijen?
Hoe biedt Kommak kansen voor de participatie van migranten?

Programma

15.30 uur: Ontvangst

16.00 uur: Welkom door dagvoorzitter en debatleider Mostafa El Filali, directeur ISK bij het Stedelijk Lyceum te Enschede

16.10 uur: Film ‘Hoezo gelukszoekers? Verwachting of verlangen’

16.25 uur: Inleiding door Shervin Nekuee over ‘Verlangen van een vluchteling’ Shervin Nekuee is socioloog, publicist en programmamaker. Hij is auteur van o.a. De Perzische Paradox: Verhalen uit de Islamitische Republiek Iran (Arbeiderspers). Shervin is artistiek leider van het Mystic Festival Rotterdam en curator van het internationale literatuurfestival Winternachten Den Haag.

16.45 uur: Presentaties, interviews en discussie over succesvolle methodieken:
Peer2Peer door Melek Usta (Colourfulpeople)
Melek Usta is sociaal ondernemer en directeur van wervingsbureau Colourful People. Daarnaast is ze actief in het onderwijs met de Peer2Peer methode. In deze internationaal beproefde aanpak leren leerlingen en studenten hun talenten in te zetten ten behoeve van andere leerlingen en studenten. Sinds kort worden Peer Buddy’s ingezet voor nieuwkomers.

K!X door Jamal Chrifi (K!X Works)
Jamal Chrifi is werkzaam bij Movisie als projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt aan het K!X Works programma voor vluchtelingen en nieuwkomers. In dit programma worden vluchtelingen en nieuwkomers tussen de 13 en 23 jaar, met een status, getraind en begeleid zodat zij hun vaardigheden en talenten beter leren benutten voor de arbeidsmarkt.

17.30 uur: Muzikaal intermezzo

17.45 uur: Afsluiting en uitreiking eerste exemplaar van het boekje Hoezo gelukszoekers? Verwachting of verlangen door Soheila Yousefi, directeur Kommak

18.00 uur: borrel

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...