Conferentie vrijwillige terugkeer Armeense gezinnen

Bericht geplaatst op 31 oktober 2018

Op dinsdag 20 november 2018 organiseert Solid Road een conferentie over vrijwillige terugkeer van Armeense gezinnen van 13:30 uur tot 17:00 uur in Utrecht. Tijdens deze conferentie presenteren wij de resultaten van het eerste jaar van ons project The Green Way. Het project The Green Way biedt extra ondersteuning aan Armeense gezinnen die vrijwillig terugkeren naar Armenië. De ondersteuning bestaat in Armenië uit 12 maanden huisvesting, 12 maanden beroepsopleiding voor de ouders en Armeense bijles van de kinderen. Het project wordt gefinancierd van het Europese AMIF fonds (fonds voor Asiel Migratie en Integratie)

Volgende thema's komen tijdens de conferentie aan bod:
-Terugblik eerste jaar project The Green Way en vooruitblik voor de komende twee jaar en geplande landelijke activiteiten.
-Begeleiding van Armeense ouders samen met hun kinderen bij terugkeer: tijdens de conferentie wordt de handleiding en het kinderboekje gepresenteerd die Armeense ouders helpt om met hun kinderen in gesprek te gaan over terugkeer.
-Lancering van de website van het project The Green Way
-In gesprek gaan met elkaar over vrijwillige terugkeer van Armeense gezinnen

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...