Driekwart Nederlanders voor opvang vluchtelingen

Bericht geplaatst op 30 maart 2018.

Ruim driekwart van de volwassen bevolking vindt dat Nederland vluchtelingen moet opvangen die door oorlog of vervolging hun land zijn ontvlucht. Minder draagvlak is er voor economische migranten, vooral wanneer deze uit landen van buiten de Europese Unie komen. Dat blijkt uit cijfers van een belevingsonderzoek van het CBS.

Een asielzoekerscentrum in Oude Pekela ANP
Een asielzoekerscentrum in Oude Pekela ANP

Over de gevolgen van de komst van vluchtelingen voor de Nederlandse cultuur, normen en waarden en veiligheid lopen de meningen uiteen. Het grootste deel van de mensen (49 procent) vindt niet dat vluchtelingen een bedreiging vormen voor de veiligheid in Nederland, maar een substantiële groep van 1 op de 5 van de mensen ervaart dat wel zo.

Het onderzoek is uitgevoerd tussen februari en mei 2017. Doel was om standpunten in beeld te brengen aan de hand van opvattingen, percepties en meningen van inwoners van Nederland. Behalve over vluchtelingen ging het ook over milieu, sociale media en de timing van levensloopgebeurtenissen.

Het onderzoek is gehouden onder ruim 3300 mensen van 18 jaar en ouder. De respons was 55,8 procent.

Bron: NOS.nl

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...