Een dag alles vergeten

Bericht geplaatst op 25 mei, Geschreven door : Hilâl Mahmutoğulları.

Op 16 mei 2016, Tweede Pinksterdag, hebben 7 MBO-studenten van Milli Görüs Stichting Rahman en Tugra, samen met tientallen gedreven vrijwilligers ongeveer 50 vluchtelingen uit Leusden een overweldigende dag bezorgd. Het doel was om de kinderen even alles te laten vergeten: alleen maar spelen en genieten van de lekkernijen en de goede sfeer.

Er waren springkussens, een voetbalboarding en gladiator fight maar ook Oudhollandse spelletjes waar alle kinderen in groepjes met begeleiders plezier hebben beleefd. Per groepje gingen ze langs de spel- en eetkraampjes en hiervoor kregen ze consumptiebonnen. Ook waren er suikerspinnen, en op de barbecue lag potato en köfte.

Vooraf zijn er flyers uitgedeeld, in het Arabisch, Engels en Nederlands. Mensen konden zich inschrijven bij het COA. Tot zondag was de opkomst nog niet hoog waardoor alles spannend bleef maar maandag zelf kwam het goed. Er kwamen Syriërs, Koerden, Irakezen, Oeigoeren, Afghanen, Algerijnen, Palestijnen en Eritreeërs.

Het programma duurde van 11 tot 18 uur. Omstreeks 10.30 uur werden de eerste kinderen bij het COA in Leusden opgehaald. Later op de dag is er 5 keer heen en weer gereden, omdat de aanwezigen zo onder de indruk waren dat ze naar de achtergeblevenen in het COA belden, om ook te komen. Samen met de kinderen kwamen ook ouders en begeleiders mee.

De dag begon met een openingswoord van de voorzitter M. Hamurcu en daarna werd er samen ontbeten, geluncht en als laatst de maaltijd genuttigd. Er was speciaal rekening gehouden met de oosterse keuken. Ter afsluiting hebben de kinderen symbolisch heliumballonnen losgelaten na het doen van een wens.

Op de vraag of het een geslaagde dag was, waren de emoties bij het afscheid een duidelijk antwoord. Het was zeker een zeer waardevolle dag en als Milli Görüs zijn we trots dat we opnieuw de vluchtelingen hebben kunnen bijstaan.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...