Festival Dreaming of Syria 27/8

Bericht geplaatst op 23 augustus.

Dreaming of Syria is een ééndaags festival dat je onderdompelt in de traditie en cultuur van Syrië van vóór de oorlog. Dwaal rond en ruik de geur van jasmijn zoals in Damascus, probeer één van de lokale zoetigheden en drink een Syrische koffie. Ontdek 1001 nieuwe smaken, geuren, beelden en verhalen van muzikanten en kunstenaars. Maar vooral de verhalen van de mensen die hun land moesten achterlaten en er nog altijd over dromen.

Tijdens deze avond kun je kennismaken met onder andere de tienkoppige band van Majed Saraydeen, bekend orkestleider, muzikant en dirigent uit Damascus. Begin de avond goed met een Syrisch diner en proeverij van diverse traditionele drankjes. In de kleine zaal kun je een filmprogramma bijwonen, samengesteld door filmmaker en regisseur Thaeer Muhreez en een visuele impressie bekijken van enkele reizigers die je meenemen naar hun herinneringen aan het kleurrijke land en de cultuur. Ook is er een women-onlyruimte waar je Arabische make-up & henna kan proberen. En blijf vooral tot laat op de avond dansen op Arabische beats van MPS PILOT!

Proef en ervaar de andere kant van Syrië!

Zaterdag 27 augustus, RASA, Utrecht
Diner 18:30 - 19:30 (UITVERKOCHT)
Festival: 19:30 – 01:00

Ga voor het volledig programma naar www.dreamingofsyria.nl
Dreaming of Syria is een samenwerking tussen New Neighbours en RASA.

Bron: RASA.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...