35 fietsen voor jongeren Zon & Schild

Met een fundraising dinner heeft Rotary Amersfoort op maandag 11 april €3000 ingezameld voor de aankoop van fietsen voor de minderjarige vluchtelingen op Zon & Schild.

Sinds februari zitten op Zon & Schild aan de Utrechtseweg 20 jongens en 3 meiden van 17 jaar, voornamelijk afkomstig uit Eritrea en Syrië. De meesten hebben een verblijfstatus. Alle jongeren gaan 4,5 dag per week naar school, het Prisma College. Een fiets maakt deze jongeren een stuk vrijer en mobieler.

Deze roep om fietsen heeft de Rotary op een mooie manier gekoppeld aan hun ‘vijf-euro-diner’; een aantal leden kookt een volwaardige driegangenmaaltijd waarvan de inkoopkosten niet meer dan €5 mogen zijn. Leden nemen een introducee mee. Aan het eind van de avond bepaalt een ieder wat het diner hem of haar waard is geweest.

Terwijl in café De Proeverij de Thaise soep werd geserveerd, vertelde Thijs van der Weide (COA) over het goede doel van de avond. Van alle kanten werden al fietsen aangeboden. Tussen de gangen door werden er bijzondere wijnen geveild. Veilingmeester en initiatiefnemer Bernard van Schaik zette de fles af en toe op de grond om zelf ook te kunnen bieden.

Ook werden er loten verkocht die tijdens de curry (11 kilo kippendijen aangeboden door slagerij Diekerhof) werden getrokken: van concertkaarten van de Flint tot een weekend Wenen plus twaalf Wiener schnitzels.

Het resultaat (€3000) overtrof de verwachtingen. Voor dit bedrag kunnen ongeveer 35 fietsen worden aangeschaft, plus gereedschappen voor een fietsenwerkplaats op het terrein van Zon & Schild. Dat is hard nodig, want in de komende maanden komen er nog zo’n 100 minderjarige vluchtelingen bij op deze locatie.

 

Bericht geplaatst op 12 april 2016.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...