Nacht van de Vluchteling 18/19 juni

Bericht geplaatst op 15 juni 2016.

Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld? Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen.

Gastgezin Amersfoort loopt mee
In Den Haag is er ook een kortere avondsponsorloop. Op zaterdag 18 juni klinkt om 19:00 uur het startschot waarna de deelnemers een route lopen van 10 kilometer door het centrum van Den Haag. Door de lengte en het tijdstip is deze Avondloop uitermate geschikt voor kinderen, scholenteams en gezinnen.

Gastgezin Amersfoort loopt ook mee met deze Avondloop.

Loop mee of sponsor dit Amersfoortse team!

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...