SER lanceert website ‘Werkwijzer Vluchtelingen’

Bericht geplaatst op 13 mei.

De Sociaal-Economische Raad lanceert een online startpunt voor werkgevers en organisaties die zich richten op de maatschappelijke participatie van vluchtelingen. De website www.werkwijzervluchtelingen.nl maakt alle beschikbare informatie over (arbeids-) participatie van vluchtelingen inzichtelijk en is daarmee een steun in de rug voor alle organisaties die aan de slag willen met het vergroten van de maatschappelijke participatie en integratie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Nederland.

Met welke regels heeft een werkgever te maken die vluchtelingen wil aannemen? Mag een vluchteling vrijwilligerswerk doen? Of een opleiding volgen? De website ‘werkwijzer vluchtelingen’ geeft antwoord op die vragen en bevat informatie over ondersteuningsmogelijkheden en wet- en regelgeving. Daarnaast staan er op de website praktijkvoorbeelden van innovatieve werkwijzen om de participatie van vluchtelingen te vergroten. Door dit initiatief van de SER wordt voor het eerst alle relevante informatie op één centrale plek aangeboden: werkwijzervluchtelingen.nl.

De website is een bijdrage van de SER aan de gezamenlijke doelstelling van de Taskforce Werk en Integratie Vluchtelingen van het ministerie van SZW.

Lees meer op www.werkwijzervluchtelingen.nl

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...