Sint-Jorislezing ‘De bagage van vluchtelingen’

Bericht geplaatst op 27 september.

De bagage van vluchtelingen. Dat is het thema van de Sint-Jorislezing die op zaterdagmiddag 1 oktober wordt georganiseerd van 15.00 tot 17.00 uur in de St. Joriskerk aan de Hof in Amersfoort. De toegang is gratis.

Spreker is Ernst Hirsch Ballin. Het thema is van alle tijden: vluchtelingen komen naar ons land. Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, verbleven een miljoen Belgische vluchtelingen in Nederland. In en rond Amersfoort leefden tienduizenden Zuiderburen. Na verloop van tijd pakten zij de draad van het normale leven weer op. Welke invloed hadden zij toen op onze samenleving? De afgelopen decennia zijn vluchtelingen uit andere delen van de wereld gearriveerd. De emoties lopen af en toe hoog op. Maar wat brengen zij ons nu?

De Sint-Jorislezing is een initiatief van stichting het Capittel van Sint Joris. Burgemeester Lucas Bolsius is de deken van het Capittel van Sint Joris.

Bron: Website Gemeente Amersfoort.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...