Tegenlicht Meet Up 5 oktober

Bericht geplaatst op 4 oktober.

Woensdag 5 oktober is er bij het Stadslab033 in de Nieuwe Stad een Tegenlicht Meetup. De aflevering van zondag 2 oktober (‘Wij zijn het volk’) ging over vluchtelingen en over verontwaardigde Duitsers die boos zijn op Angela Merkels vluchtelingenbeleid.

Op het grootste plein in de Duitse stad Dresden demonstreren elke maandagavond duizenden boze burgers. Het zijn de aanhangers van de protestbeweging Pegida en de nieuwe politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) die vinden dat Angela Merkel hun belangen negeert. Ze zijn bang voor de komst van vluchtelingen en keren zich tegen de zogenaamde islamisering van Duitsland. ‘Wij zijn het volk’, scanderen zij.
In Duitsland heeft populistisch rechts zich met de nieuwe anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland definitief gemanifesteerd op het politieke speelveld. De partij heeft onlangs bij regionale verkiezingen grote winsten geboekt en vertegenwoordigt boze burgers die zich niet gehoord voelen.

De groeiende aanhang komt voort uit dat deel van het volk dat bang is dat vluchtelingen, aangewakkerd door het beleid van Angela Merkel, naar het welvarende deel van Europa te trekken. Gevreesd wordt dat de wereld die men kent door de komst van de vluchtelingen en de islam voorgoed zal veranderen. De boosheid richt zich op een elite die, met Angela Merkel voorop, niet naar mensen luistert en ingrijpende morele en politieke beslissingen neemt waarvoor een niet gehoorde meerderheid moet opdraaien.

In de Meetup wordt hier met verschillende mensen over nagepraat. Kom je ook?

VPRO Tegenlicht Meet Up: woensdag 5 okt om 19:00 uur bij StadsLab033.

Kijk hier de Tegenlicht-aflevering ‘Wij zijn het volk’ terug.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...