Twee locaties vallen af voor vluchtelingenopvang

Gemeente Amersfoort en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoeken naar geschikte locaties voor noodopvang en reguliere opvang van vluchtelingen. De locaties voormalige boerderij Eemfors aan de Schothorsterlaan en de Laan van Duurzaamheid vallen af als mogelijke locaties voor de opvang van vluchtelingen.

Voor de Schothorsterlaan geeft het COA aan dat hier maximaal 100 personen opgevangen kunnen worden. De investeringen voor het bouwrijp maken en plaatsen van woonunits zijn groot en in relatie tot deze omvang financieel niet haalbaar. Daarnaast is het aantal van 100 te beperkt om hier een volwaardige opvanglocatie te realiseren met alle benodigde voorzieningen.

Voor de Laan van Duurzaamheid geeft het COA aan dat 130 tot 150 personen opgevangen kunnen worden. Ook voor deze locatie geldt dat het terrein nog volledig bouwrijp gemaakt moet worden en woonunits geplaatst worden. Het COA oordeelt dat de investeringen op deze locatie te hoog zijn.

Meer informatie is te vinden in de Raadsinformatiebrief

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...