Van binnen moet ik huilen

‘Van binnen moet ik huilen’ is een kunstproject voor kinderen van de Amersfoortse basisscholen en kinderen (met hun ouders), die in de vluchtelingenopvang in de omgeving van Amersfoort verblijven, rond het thema ‘Vluchtelingen toen en nu’.
Het gaat over mensen op de vlucht voor oorlog en geweld, niet omdat ze denken dat het in een ander land beter leven is, maar omdat er geen leven meer mogelijk is als ze niet vertrekken.
De organistoren van het project willen vooral bewustzijn kweken voor de situatie van kind-vluchtelingen die alles hebben moeten achterlaten en in een ander land hun leven opnieuw moeten beginnen. In gesprek met kunstenaars die zelf gevlucht zijn zullen de leerlingen beseffen wat het betekent om je vertrouwde woonplek te verlaten.
De hoogste klassen van de basisschool komen voor het project in aanmerking. Zes weken lang gaat er wekelijks een groep kinderen aan de slag om samen met hun leerkracht en een kunstenaar dit thema uit te werken in de vorm van schilderingen, kleivoorstellingen, muziek of video-opnamen.
Ook is het gelukt om kinderen, die in de vluchtelingenopvang in Amersfoort en Zeist verblijven, bij dit project te betrekken. Een jongerengroep uit één van de kerken in de binnenstad gaat ook meedoen in dit project.

Voor het project, dat rond maart 2016 gerealiseerd wordt, zullen vastgoedeigenaars, winkeliers en horecagelegenheden worden benaderd om hun (lege) etalages beschikbaar te stellen zodat dit project als een GOLF door de binnenstad gaat. In die periode komt ook de zesde editie van The Passion naar Amersfoort, een evenement dat veel bezoekers van buiten trekt, zodat het project brede aandacht krijgt.

Dit project, gesteund door het Binnenstad Bewoners Netwerk, Het project krijgt een bijdrage uit het buurtbudget van de binnenstad. Daarnaast hopen de organsatoren ook op bijdragen uit andere fondsen. Wilt u het project financieel steunen, of meer informatie, kijk dan op de website van het BBN.

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...