Welkom Hier

Bericht geplaatst op 15 november.

Het was een gezellige drukte op de manifestatie Welkom Hier in de Bergkerk. Een initiatief van Justice and Peace en de landelijke Raad van Kerken in samenwerking met Amersfoort Geeft Thuis. Dertien projecten presenteerden zich op de initiatievenmarkt om te laten zien wat zij voor en met vluchtelingen doen. In de kerkzaal was een programma met sprekers, onder wie burgemeester Bolsius, opiniemaker Kiza Magendane, Christa Compas (Humanistisch Verbond) en Rahaf Alsharif (Globally Connected). Er was toneel (Vreemd Hoofd met ‘Out of the Box’) en muziek en dans van Indonongo.

Vrijwilligers nodig
Marijke Visser en Hilda Pater-Koning vertelden enthousiast over hun project De Gezelligheid en de Taallessen in de Bergherberg. De vrijwilligers van de Gezelligheid knutselen op woensdagmiddag met kinderen die in het asielzoekerscentrum tegenover de dierentuin wonen. Een aantal werkjes van de kinderen werd tentoongesteld.
Marijke: ‘Op 11 november hebben we met de kinderen Sint Maarten gevierd op het terrein van het asielzoekerscentrum. De kinderen liepen met zelfgemaakte lampions langs jongeren van de Bergkerk die wat lekkers voor ze hadden. Het is erg leuk om met de kinderen te knutselen, ze zien ernaar uit. We zouden het fijn vinden om onze groep met een paar vrijwilligers uit te breiden want ook in de vakanties gaan we door met De Gezelligheid.’
Hilda doet graag een oproep voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren. Elke dinsdagmorgen kunnen zij vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur terecht in de Bergherberg.

Er waren op de initiatievenmarkt nog meer organisaties die om vrijwilligers vroegen. Zo kun je bij NVA (centrum voor integratie en participatie) taalcoach worden voor volwassenen en kinderen met een verblijfsvergunning. Mahber Selam, een vereniging van Eritrese en Ethiopische mensen, zoekt een Nederlandse jongvolwassene voor contact met een jonge Eritrese vluchteling in Amersfoort.

Voor meer informatie:
De Gezelligheid: Marijke Visser marvis17@outlook.com
Taallessen Bergherberg: Hilda Pater-Koning, hildakoning@kpnplanet.nl
NVA taalcoach: www.nva-amersfoort.nl
Mahber Selam: www.mahberselam.nl
Welkom Hier:www.welkomhier.nl/edities/amersfoort

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...