Geslaagde Welkom Hier manifestatie

Bericht geplaatst op 21 november.

Initiatievenmarkt, podiumprogramma en beraadsdag nieuwkomers

‘De rol van vrijwilligers is erg groot in Amersfoort. In tegenstelling tot de negatieve beeldvorming in de media hadden we vaak te véél vrijwilligers en goederen’ (Burgemeester Lucas Bolsius tijdens zijn speech).

 

Op zaterdag 12 november vond Welkom Hier Amersfoort plaats in de Bergkerk in Amersfoort. Na drie edities in Den Haag en Delft was ook de vierde Welkom Hier manifestatie een inspirerende middag over de komst van vluchtelingen naar Nederland. Mensen uit het hele land waren aanwezig tijdens deze dag met workshops, een initiatievenmarkt en een podiumprogramma met pitches, sprekers en optredens. De ochtend stond in het teken van de beraadsdag van de werkgroep vluchtelingen van de landelijke Raad van Kerken (RvK). Leden van kerken, maatschappelijke organisaties en andere geïnteresseerden kwamen samen voor een reeks workshops over asiel en integratie. In de middag presenteerden in totaal 16 lokale en landelijke initiatieven zich op de markt.
Met veel passie vertelden vrijwilligers met uiteenlopende achtergronden en leeftijden over hun activiteiten en werden er plannen gemaakt voor de toekomst: ‘Er is werk aan de winkel! Door Welkom Hier heb ik interessante contacten opgedaan en wat meer bekendheid voor mijn spellen, ik ga nu dus weer hard aan de slag!’ (Jeanet Doornbos, maakster Welkom spellen).
Maja Coric van Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs presenteerde in de kerkzaal het uitgebreide podiumprogramma met sprekers, een Burundese dansworkshop van Eliane Nininahazwe en een lezing van opiniemaker Kiza Magendane over het concept ‘gelukszoekers’. ‘Nederland is kampioen gelukszoeker: wij verdienen als Europeanen geld in de hele wereld en kunnen met onze paspoorten overal naartoe reizen. Vanuit ons Fort Europa kijken we hoe andere huizen in brand staan’ (Kiza Magendane). Onder de sprekers was ook burgemeester Lucas Bolsius, na zijn speech kreeg hij het boek ‘Ontmoetingen met Syriërs’ van Esseline van de Sande.

Ook actief worden?
Wil je ook actief worden in de omgeving van Amersfoort maar weet je niet goed hoe? Bekijk hier de aanbod? Laat het ons weten!

Welkom Hier is een initiatief van de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland. Welkom Hier Amersfoort werd samen met Amersfoort Geeft Thuis en de Landelijke Raad van Kerken georganiseerd. De dag is mede mogelijk gemaakt door Vluchtelingenwerk Nederland. Kijk voor meer informatie over aankomende edities op www.welkomhier.nl.

Bron: persbericht Welkom Hier

 
   « Artikelen overzicht

Tafels van Hoop

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Door het hele land werden in eind december j.l. Tafel van Hoop georganiseerd. ...
 

De eeuwige herhaling van het kinderpardon

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Kinderpardon; Rutte III tot een akkoord over het kinderpardon. Zo’n ...
 

Oma leerde mij af te wijken van dogmas

Bericht geplaatst op 13 februari 2019 Publicist Kiza Magendane ontvluchtte met zijn oma Congo en kwam naar Nederland. ...